torsdag 14 september 2017

Sammanfattning föräldramöte


Sammanfattning föräldramöte

Information och presentation av ny personal: Mötet började med att Anna Herting presenterade sig och hälsade välkomna. Anna tog upp vikten av att vara närvarande i skolan och begränsa ledighet och frånvaro. Sedan presenterades ny personal på skolan. För 9A är de mest aktuella:

John Holm:                       Ny SO-lärare och kontaktlärare för eleverna i 9A.
Jonna Berggren:             Lärare i NO
Magnus Sörlin:                Har klassen i matematik (men är inte ”ny”)
Jonna Nielsen:                 Har språkval engelsk-svenska
Viktoria Bäverholt:        Ny speciallärare i matematik
Andrea Sjölin:                  Ny specialpedagog

Efter det hade skolan SYV information om gymnasievalet. Vid frågor och funderingar kring detta kan man nå henne via epost gabriella.stjernberger@varber.se

Vi informerade också om skolans SKAL (skola-arbetsliv)företag som är COOP-Breared. Där kommer eleverna att erbjudas praktik under tre dagar vilket kommer att följa ett rullande schema. Praktiken är frivillig. Mer information kommer att skickas hem med de elever vars föräldrar inte kunde medverka på mötet.

Inom SKAL samarbetet kommer vi också att besöka Varbergs sparbank. Inför det besöket kommer eleverna att förberedas på skolan. Besöket handlar om  bankens roll i samhället, vilka arbeten som finns på en bank och hur man får koll på sin privatekonomi.

Vi visade också skolans blogg och jag visade den klassblogg som jag börjat jobba med för klassen (http://klassblogg9a.blogspot.se/ )

I övrigt berättade vi om vilka som är de nya kontaktlärarna för respektive elev. Jag lägger en lista för det på bloggen.

Utvecklingssamtalen kommer att börja vecka 39. Jag kommer att lägga ut en lista via google docs. Den kommer att publiceras på bloggen och mailas till de berörda föräldrarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar